Nytt Åldringsboende planeras på ängen väster om våra hus

Värmdö kommun har planer på att bygga ett nytt åldringsboende på ängen väster om våra hus. Tanken är en stor byggnad med samma höjd som våra hus, belägen huvudsakligen där boulebanorna och parkeringplatsen nu finns.

Brf Berget har som grannfastighet möjlighet att komma in med synpunkter i flera lägen i processen, närmast nu i samrådet senast 2024-01-12. Styrelsen planerar att skriva synpunkter där vi menar att den nya byggnaden skulle på ett negativt sätt påverka utsikten från våra hus och användningen av det fina ängsområdet.

På kommunens hemsida finns information https://www.varmdo.se/gustavsgarden-trygghetsboende.

Vi vill gärna att du som boende också kommer in med synpunkter. Maila till bergetgustavsberg@gmail.com eller skriv och lägg en lapp i vår brevlåda. 

På den ena nyhetsbilden ser du det nya tänkta åldringsboendet i den röda ytan. Till höger syns vårt hus T2-4 med kryss i. Den gula ytan är den befintliga Gustavsgården.

Den andra bilden är från planeringens “gestaltningsbilaga” och visar en tänkbar gestaltning av den nya byggnaden, sedd från Trallbanevägen utanför T2-4. I den här gestaltningen kommer inspirationen från våra hus.

 

Styrelsen i Brf Berget 2023-12-19