Vårinfo Brf Berget april 2023

Här kommer info om intresse för styrelsearbete, läget i balkongutredningen, problem med routrar som inte kommer,  icke godkänd OVK och att vi lyckats spara energi/pengar. 

Vill du vara med i styrelsen framöver?

Snart är det årsmöte. Om du vill ta lite mer ansvar för ditt boende och vara med i styrelsen kan du kontakta valberedningen, Pernilla Ahl Pizzoni i T14 och Martin Rydell i T8.

 

Balkongutredningen

Nu är ansökan om bygglov inlämnad till kommunen. När bygglovet är klart blir det möjligt att ta in offerter så att vi inför årsmötet 25:e maj kan presentera ett färdigt förslag. 

 

Fick du ingen ny router och ny tv-box

Vi skrev under 2022 nytt avtal med Telenor för leverans av TV och bredband. Då uppmanade vi dig som medlem att beställa ny router och  TV-box. Den nya hårdvaran ingick i avtalet utan extra kostnad. Vi vet nu att ett flertal personer som beställt inte har fått utrustningen. Andra har ringt och “tjatat” och senare fått utrustning. Styrelsen har kontaktat Telenor flera gånger och påtalat problemet. Hör du till dem som beställt men inte fått ny utrustning? Skicka ett mail till styrelsen på bergetgustavsberg@gmail.com.

 

OVK - Obligatorisk ventilationskontroll

Vår OVK 2022 blev inte godkänd. Varje lägenhet fick en informationslapp om ev anmärkningar, samt en uppmaning att vidta åtgärder. I 40 av lägenheterna var det dåligt drag i ventilerna som sitter på ovansidan av fönstren i sovrum och vardagsrum. För att ventilerna ska fungera måste det vara borstlist på ovansidan av fönstret. Bara ett fåtal medlemmar har kontaktat styrelsen och fått den korrekta borstlisten. Vi tror att det kan finnas fler fönster med felaktig list, t ex en alltför tät gummilist som hindrar frisk luft att sugas in. Vi är övertygade om att en godkänd OVK har en positiv inverkan på lägenheternas värde och påminner därför medlemmar som fått anmärkningar att försöka genomföra åtgärder och kontakta styrelsen via bergetgustavsberg@gmail.com. Maila också om du har tappat bort informationen.

 

Besparingar och energi

Fjärrvärmen kostar ca 1 miljon kronor varje år och vi har tipsat och uppmanat om att spara på värmen. Hur har det gått? Vi kan via Vattenfall få statistik på s k normalårskorrigerade värden. De visar väderjusterad konsumtion. Då kan vi se att vi alla månader från augusti 2022 till och med mars 2023 har minskat vår förbrukning. Bra jobbat Brf Berget! Fortsätt så.