Fel på varmvattnet

Någon gång under onsdagen 10 augusti försvann värmen i vattnet i våra kranar. Nu är värmen tillbaka med hjälp av en nödlösning. På måndag 15 augusti kommer en tekniker och ersätter delen som gått sönder. 

Vi i styrelsen märkte när vi undersökte läget i undercentralen att en av elsäkringarna där gått sönder. Det var en gammaldags smältsäkring av den ovanliga varianten 6A. Vi hade inga reserver men lyckades köpa en ny och ersätta den trasiga på onsdagskvällen. Trots det blev vattnet inte varmt. Dagen efter kom en tekniker hit och hittade en trasig del i systemet. Det var en liten del som reglerar hur mycket varmvatten som kommer in i vårt system med hjälp av en pigg som ska kunna röra sig upp och ner. Teknikern hittade på en nödlösning som nu ger os varmvatten med hjälp av en tving. På måndag kommer teknikern hit och ersätter den trasiga delen med en ny. Nödlösningen innebär att det är "fullt inlopp" av varmvatten, vilket kan ge lite högre temperaturer än normalt på varmvattnet i kranarna. 

Tänk framöver på att direkt anmäla fel i husen på föreningens mail eller via kontakt med någon i styrelsen/fastighetsskötaren. Det finns en FB-grupp där många medlemmar i föreningen deltar, men det är ingen officiell kanal för föreningen eller för styrelsen.