Dags för Obligatorisk Ventilationskontroll, OVK

Nu är det dags för obligatorisk ventilationskontroll, OVK. Senast genomfördes OVK i föreningen 2016-17. Du kan läsa mer om vad som gäller för OVK på Boverkets hemsida. Precis som förra gången är det Värmdö Sotningsdistrikt som genomför OVK:n. Planen är att genomföra arbetet under vecka 8, med start måndagen 21 februari.

Först rengörs olika ventilationskanaler, sedan kontrollmäts flöden. För att arbetet ska fungera bra är det viktigt att det är fritt kring ventilationsdonen. Vi påminner också om att köksfläktar inte får kopplas till ventilationen.

En annan förutsättning för att OVK:n ska fungera bra är att Värmdö Sotningsdistrikt kan komma in i alla lägenheter. Du kan välja på att vara hemma eller att lägga nycklar i Styrelsens brevlåda på Trallbanevägen 8. Värmdö Sotningsdistrikt kommer under vecka 7 att lägga lappar i brevlådorna med mer information. 

Om du har detaljfrågor kring OVK:n kan du kontakta vår fastighetsskötare Kenneth på 070-924 87 40. Han håller kontakt med Värmdö Sotningsdistrikt under arbetet. 

 

Styrelsen